Nieuwe wetsvoorstel heeft tot doel bloot China behandeling van Oeigoerse Bezorgdheid heeft zich verspreid onder zowel Democraten als Republikeinen over het lot van moslims in China

Nieuwe wetsvoorstel heeft tot doel bloot China behandeling van Oeigoerse

Bezorgdheid heeft zich verspreid onder zowel Democraten als Republikeinen over het lot van Oeigoerse in China.

Door NAHAL TOOSI 11/13/2018 04:49 PM EST Bijgewerkt 13-11-2018 06:20 uur EST

Een tweeledige groep wetgevers is van plan om de woensdagwetgeving in te voeren om een ​​licht te werpen op de behandeling door China van de moslims in minderheden, met de hoop dat mensenrechtenmishandelaars uiteindelijk verantwoordelijk worden gehouden.

De wetgeving komt omdat de verdeeldheid tussen zowel de Democraten als de Republikeinen over de benarde situatie van de moslims in China is toegenomen, en aangezien president Donald Trump een hardere algehele houding van de VS tegenover Beijing heeft aangegeven, inclusief voor wat hij zegt zijn kwade trouw handelspraktijken.

De wetgeving, waarvan soortgelijke versies worden geïntroduceerd in de Senaat en het Huis, veroordeelt de mishandeling van moslims in China en roept op tot “een einde maken aan willekeurige detentie, marteling en intimidatie van deze gemeenschappen.” Ook veroordeelt het Chinese intimidatie van Amerikaanse burgers en andere inwoners van Chinese moslimafdaling die het als een bedreiging beschouwt.

Het door de communisten geleide Aziatische land heeft een lange staat van dienst in het discrimineren van zijn moslimminderheid. Maar de laatste jaren zijn de omstandigheden waarin de religieuze groep verkeert abnormaal hoog gegroeid, vooral in de Chinese regio Xinjiang, de thuisbasis van veel Oeigoerse moslims.
De Amerikaanse wetgeving vereist dat verschillende agentschappen, waaronder het ministerie van Buitenlandse Zaken, de FBI en het kantoor van de directeur van de nationale inlichtingendienst, een reeks rapporten opstellen die gedetailleerd zijn, van de omvang en reikwijdte van het harde optreden van China tegen moslims tot een lijst van Chinese bedrijven die betrokken zijn bij het bouwen en uitvoeren van de kampen. Meer dan 1 miljoen Oeigoeren worden verondersteld gehouden te zijn in “heropvoedingskampen” waar ze onder twijfelachtige omstandigheden worden geconfronteerd met psychologische indoctrinatie. De Chinese overheid benadrukt dat de kampen centra voor beroepsopleiding zijn die zijn ontworpen om extremisme te bestrijden.

Het wetsvoorstel is in de senaat aangevoerd door Republikeinse Sen. Marco Rubio van Florida en Democratische Sen. Bob Menendez uit New Jersey. Republikeinse afgevaardigde Chris Smith van New Jersey en de democratische afgevaardigde Tom Suozzi uit New York zullen in het Parlement soortgelijke wetgeving introduceren. Beide rekeningen hebben verschillende co-sponsors van beide partijen.

“De Verenigde Staten moeten verantwoordelijke functionarissen in de Chinese regering en de Communistische Partij verantwoordelijk houden voor grove schendingen van mensenrechten en mogelijke misdaden tegen de menselijkheid”, zei Rubio in een verklaring.

Menendez voegde in zijn eigen verklaring toe dat “de behandeling door China van zijn Oeigoerse minderheid niet afschuwelijk is.” Hij veroordeelde ook wat velen op het niveau van de Chinese politie van moslims als een politiestaatniveau beschrijven, omdat het zegt dat het “fundamentele menselijke waardigheid” bedreigt.

De wetgeving dringt er bij de Amerikaanse regering op aan om het onderwerp in het algemeen nauwer aan te pakken, onder meer door een rol van het ministerie van Buitenlandse Zaken op te zetten die zich richt op wat er in Xinjiang gebeurt. Het dringt er ook bij de secretaris van Handel op aan “het verbod op de verkoop of verstrekking van door de VS gemaakte goederen of diensten aan een staatsagent in Xinjiang te overwegen.”

Smith beschreef in een verklaring de centra waarin de Oejgoeren worden vastgehouden als ‘concentratiekampen’ en zei: ‘Chinese regeringsfunctionarissen moeten verantwoordelijk worden gehouden voor hun medeplichtigheid aan dit kwaad en Amerikaanse bedrijven moeten worden uitgesloten van het helpen van China bij het maken van een hightech politiestaat in de provincie Xinjiang. ”

 

Source: politico.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>